Založ si blog

„Náš človek“ Andrej Kiska – náš veľký morálny vzor

Keďže vnímam Andreja Kisku aj cez neziskovú organizáciu Dobrý anjel ako človeka, ktorému záleží na tých najzraniteľnejších, prijala som jeho ponuku na spoluprácu,“ oznámila Jana Žitňanská prostredníctvom Facebooku. „

 

Europoslankyňa Jana  Žitňanská, členka kresťanskej strany  stavia  tohto človeka   na piedestál charakteru a morálky, „ktorému záleží na tých najzraniteľnejších“.   Aj v  v minulosti   poslanec Galko  vyhlásil o Andrejovi  Kiskovi, že je to človek s“ veľkým morálnym étosom“ . Nebol,  a nie je jediný, ktorý vyzdvihoval dnes už bývalého prezidenta  ako vzor. Daňové podvody, vratky, premrštená prezidentská kampaň, krádež pozemku a bohvie čo ešte.  Ale je to “ Náš človek“   a tých správnych  „NAŠICH“ si chránime a  za veľmi aktívnej podpory  médií sú z nich  NEDOTKNUTEĽNÍ (verím že dočasne ako „naši“ Kočner, Bašternák a Rusko). 

Pre dlhoročnú  členku kresťanskej strany by mal byť   mementom  vstup do Kiskovej strany   Za ľudí . Dnes na tlačovej besede  predstavenému tímu neprekáža čo má tento človek na rováši –  predsa „NÁŠ ČLOVEK“.  Už  samotné jeho  podnikanie,  postavené na úžere je pre  kresťansky a morálne založeného občana  nepredstaviteľné a sotva sa nájde niekto s charakterom, kto by mal  na takýto druh podnikania žalúdok.   Ale túžba po kariére  nepozná morálku. Dokázal to  Budaj. Z tribún v 1989 volal po demokracii, dnes je v strane ktorá nemá s ňou nič  spoločné, Beblavý, vrabec, ktorý sa preskákal cez dve kresťanské strany do liberálnej a aj  dnes predstavený tím stojaci za  chrbtom  Kisku ( so šrámami aké nemal  dosiaľ žiadny politik)  chce presviedčať občanov SR , že jedine  s takýmto človekom je možné  vybudovať slušné a morálne Slovensko. V neúprimnom   príhovore  osoba morálneho  étosu, slušnosti a charakteru  poukázala nato, ako zabúdame na najzraniteľnejších. Dolu je v skratke uvedené,  ako jeho firma CFH,a.s pomáhala najzraniteľnejšej osobe – NESVOJPRÁVNEJ.

Príbeh samotnej  pôžičky  nesvojprávnej osobe firmou  Consumer Finance Holding, a.s. (CFH) –  založenej  Kiskovcami je   dôkazom úrovne morálky jej zakladateľov.

Čo morálne, charakterné a slušné je pre Kiskov  tím  na zdieraní  úžerou tých  najzraniteľnejších,  najúbohejších a hlavne NESVOPRÁVNYCH?

Kiska hovorí  zdieraniu, na ktoré nemá žiadny normálny človek  žalúdok, úspešný príbeh. Keď sa verejnosť dozvedela  o jeho podvodoch a krádeži, tak sa neštítil nazvať štát na čele ktorého stál  mafiánskym, miesto aby z jeho čela pre tak závažné delikty  odstúpil.  Vystúpiť pred kamery a hovoriť o pomoci najzraniteľnejším to chce riadnu dávku arogancie, rovnakú ako    zasielanie   opakovaných  vymáhačských  listov  CFH, a.s., a to aj napriek vedomosti o  rozhodnutí súdu, že dotyčná je niekoľko rokov  zbavená svojprávnosti. Dokonca sa  CHF,a.s. neštítila vymáhať pohľadávky vydieračským, až mafiánskym spôsobom  od jej opatrovníčky. Kiskov tím musí svojmu vodcovi zato aplaudovať.

Kiskovmu tímu sú  z médií  známe  jeho problémy, ale budúca  kariéra  nepozerá na  morálku. Kiska v  príhovore akcentoval na  pomoc  najzraniteľnejším, na ktorých sa zabúda. Tú  pomoc, ktorú najzraniteľnejší potrebujú zásluhou jeho úžery im  poskytujú nezištne iní (záverečná časť  blogu G. Murína „Chystajú nám tu Ukrajinu“ z obdobia, keď  slušný Šeliga organizoval protesty a  mohol sa dozvedieť z blogu o svojom budúcom šéfovi viac).

S takouto zraniteľnou osobou, s dôchodkom niečo nad hranicou životného minima uzatvorila firmy CFH,a.s až tri zmluvy!!!

Nie jednu, ale tri – teda nešlo o nedopatrenie, ale cielený zámer.  

Aké kritériá používala firma pre poskytovanie pôžičky, keď nemala žiadne zábrany hazardovať s nesvojprávnou a to  ani napriek faktu   uvedenému  v  OP  „zbavená spôsobilosti na právne úkony“   a to v priebehu jediného roka (od 11.01.2013 do 24.01.2014) . „Dobrý anjel“ bez morálky a empatie nepribrzdil ani pri otočení občianskeho preukazu a nepreukázal toľko empatie, aby jej miesto pôžičky  poukázal časť platu tak, ako to robil pred svetlami kamier počas prezidentovania.  Firma CFH, a.s.  ju nechala exekuovať  a následne sa začala vyhrážať aj opatrovníčke.  Stratégia  „úspešného príbehu – úžery“ je cielená na tých najzraniteľnejších a na tomto prípadne vidno, že aj na nesvojprávnych.

Ak je toto pre kresťanskú exeuroposlankyňu Žitňanskú a iných menej známych z tímu   hodné obdivu na Andrejovi Kiskovi, tak s kresťanstvom, s  morálkou a slušnosťou  nemajú ani oni nič spoločné.

Podnikanie v oblasti úžery, založené na hendikepe zraniteľnosti, chudobe a nesvojprávnosti je vrcholom nekresťansky amorálneho zdierania.  Dokonalá ukážka dnešnej  prezentácie pomoci najzraniteľnejším. 

Tím  Za ľudí stál na tlačovke za Kiskom, nielen za jeho chrbtom. Je to predsa   „NÁŠ  ČLOVEK“, treba za ním stáť, nech robil čokoľvek. Známa fráza známej strany nepotrebovala ani dlhý čas, a ani dlhú cestu. Ujala sa veľmi rýchlo.

Takto má v budúcnosti   podľa J. Šeligu vyzerať  na námestiach  mesiace  dovolávaná tvár „Slušného Slovenska“.  Kariéra s využitím  Kisku je viac ako slušnosť a morálka.  On je „NÁŠ  ČLOVEK“ a my sme predsa Tím, čo nás  po zraniteľných a nesvojprávnych.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dotyčnej osoby  spôsobilosti na právne úkony. Vrcholom arogancie bolo vymáhanie pohľadávky  vydieračským až mafiánskym spôsobom od jej opatrovníčky!!! 

S nesvojprávnou osobou uzavrela firma Quatro až tri zmluvy!!! Nie jednu, ale tri – teda  nešlo o nedopatrenie.  Aké kritériá použila firma pri poskytnutí pôžičiek, keď po otočení občianskeho preukazu našla na druhej strane napísané  „nespôsobilá   právnych úkonov“. „Dobrý anjel“  bez morálky  a empatie  po otočení OP ako dôkazu nesvojprávnosti nepribrzdil a ani sa nerozhodol  chuderke darovať   časť platu,  ako to ako prezident  5 rokov predvádzal  pred svetlami kamier, ale jeho firma  CFH a.s. začala nesvojprávnu  s príjmom  len mierne nad hranicou životného minima (cca 250 €) exekuovať  a  vyhrážať sa  opatrovníčke.  Ako  nesvojprávni,tak  aj opatrovníci  majú nejaký príjem, nejaký  majetok a  minimálne administratívne zdatnosti zosmoliť čo i riadok a nieto sa brániť  a preto boli   pre CFH, a.s.  atraktívnou korisťou.  Stratégia   „úspešného príbehu – úžery“   cielená  na  tých najzraniteľnejších je suterénom podnikania.

Ak je  toto  pre  kresťanskú europoslankyňu Žitňanskú  hodné obdivu na Andrejovi Kiskovi, tak ona sama nemôže mať  s kresťanstvom nič spoločné.   Podnikanie v oblasti úžery založené na  hendikepe  zraniteľnosti, chudobe a  nesvojprávnosti  je vrcholom  nekresťansky amorálneho  zdierania.   

Ale  ako to robia  „NAŠI  ĽUDIA“  je to v poriadku.

 

Sulík – huspenina v trópoch

29.01.2021

Aj keď sa chvíľku zdalo, že Sulík je jediným reálne uvažujúcim a triezvym hlasom vo vláde, po jeho vyhláseniach typu: SAS s návrhom plošného testovania nesúhlasí, SAS síce s niektorými návrhmi nesúhlasí, ale bude hlasovať za , SAS vládu nepoloží, na Igorove invektívy nebudem reagovať, atď., si musel každý súdny volič o ňom riadne opraviť mienku. [...]

Matovičov nový nápad

30.10.2020

Predstavte si, že tak, ako sa z noci na ráno zrodil v Matovičovej hlave nápad testovania, zrodí sa v nej ďalší, ešte veľkolepejší. Ráno, keď už sa sám so sebou nahlas poradil, si strapatý a bosý pred zrkadlom zývne a ako blesk mu skrsne v hlave nový nápad ako vyhrať najbližšie parlamentné voľby. Presvedčený o svojej veľkosti a dokonalosti [...]

S mafiou sa nevyjednáva, s mafiou sa spolupracuje

06.03.2020

S mafiou sa nevyjednáva, s mafiou sa spolupracuje a to tak, že NAŠI mafiáni dostanú tie najvyššie funkcie v štáte. Poslanec B. Kollár za účať v klube mafiánov dostane odmenu – funkciu predsedu parlamentu NR SR. Je to paradox v porovnaní Glváčom, ktorý za komunikáciu s A. Zsuzsovou dostal trest – strata funkcie [...]

Tádž Mahal, mReportér

Jeden z novodobých divov sveta, ktorý stavali viac ako dvadsať rokov. Majestátna stavba je považovaná za symbol Indie

19.03.2024 05:00

Nášmu mReportérovi sa podarilo zachytiť pekné zábery priamo z Indie.

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 28
Celková čítanosť: 120143x
Priemerná čítanosť článkov: 4291x

Autor blogu

Kategórie