Založ si blog

Zákon ako zdrap papiera, alebo ako fungujú štátne inštitúcie – časť prvá

(Príbeh  na pokračovanie )

 

Manuál  Stavebného úradu  ako porušovať stavebný zákon  a Ústavu SR:

Stavebný úrad obce  Pata na čele s bývalým starostom M.Č.  vyhovel zámeru stavebníka a  zo stavebného zákona a  Ústavy SR si urobil zdrap papiera.

Stavebník chcel na cca 20 m širokom pozemku stavať rodinný dom,  vzdialený od susedných pozemkov 0,8 m a 1,2 m.  Prvé územné konanie stavebný úrad  oprávnene prerušil z dôvodu, že umiestnenie stavby bolo   v rozpore so zákonom. Nové  územné konanie spojené so stavebným  podľa toho istého úradu  a  pri rovnakých vzdialenostiach (0,8 m a 1,2 m)  už  „zázračne“ v súlade so zákonom bolo!!!  Rafinovaným a protizákonne zvoleným  postupom   v zhode so stavebníkom  sa stavebný úrad neštítil pri   prvom  dotknutom susedovi (1,2 m vzdialenosť) ani  podvodu. Vychádzal z možného predpokladu, že sused by sa voči 1,2 m vzdialenosti  odvolal a odvolanie by stavbu rodinného domu minimálne prerušilo alebo úplne zastavilo. Takýto priebeh by zabránil  stavebnému úradu vyjsť stavebníkovi v ústrety jeho zámeru.  Vzdialenosti  od susediacich pozemkov 0,8 m a 1,2 m bez súhlasu vlastníkov nehnuteľností  boli  bezdôvodné  a  aj v rozpore so zákonom. Rafinovaný nápad ako zabrániť odvolaniu suseda bol na svete – na  zákonnom dokumente, akým  stavebné  povolenie je, miesto skutočnej 1,2 m  vzdialenosti,  uviesť mätúcu podvodnú 2,0 m vzdialenosť.   Pri druhom susedovi  so vzdialenosťou 0,8 m uplatnil  stavebný úrad formu diskriminácie a doslova ho ako  účastníka zo  stavebného konania „vykopol“, hoci rodinný dom zasahuje do  jeho vlastníckych, Ústavou SR chránených práv.  Teda jeden účastník dostal v stavebnom povolení na vedomie podvodný a zavádzajúci 2,0 metrový údaj, ktorým mu stavebný úrad  naviac odoprel zákonnú možnosť odvolania  a druhý „vykopnutý sused sa o povolení stavby, s ktorou v prvom územnom konaní nesúhlasil dozvedel  o jej povolení až pri jej realizácii. Už z dokumentácie, ale aj samotnej 0,80 m vzdialenosti bol  zrejmý zásah   do jeho  vlastníckych práv!!!  Podľa zákona „mal byť dotknutou osobou“, podľa stavebného úradu ňou byť NEMAL!!!. Stavebný úrad, zastúpený kompetentným starostom (32 rokov vo funkcii) rozhodnutie a zámer vyjsť stavebníkovi v ústrety na úkor iných občanov  povýšil nielen nad stavebný zákon ale aj nad Ústavu SR.  Ak uvedie  lekár  v chorobopise zlé číslo diagnózy a podľa nej lieči, nesie zato aj trestnoprávnu zodpovednosť. Ak Stavebný úrad, zastúpený starostom  v zákonnom dokumente ZÁMERNE  ( zámer potvrdzujú dostupné dokumenty) podvedie  a diskriminuje občanov,  podľa  či už správneho orgánu  KSÚ Trnava ( konečne bývalého a zbytočného), Spoločného stavebného úradu Sereď,  Okresného riaditeľstva policajného zboru Galanta a Okresnej prokuratúry Galanta koná v  súlade so zákonom ( zámer potvrdzujú dostupné dokumenty).

Na ignorovaní 4 opakovaných  podnetov  občana na porušenie zákona je vidieť bezbrehé a arogantné správanie  predstaviteľa stavebného úradu. Odignoroval  aj  žiadosť v zmysle zák.211/2000 Z.z. a zareagoval až  odvolanie a to  po viac ako  piatich  mesiacoch!!! od  podania prvého podnetu na porušenie zákona. Cieľ a zámer   Stavebného úradu obce Pata  boli naplnené –  kompletne zastrešená stavba stála. Takéto cielené  zneužitie právomoci,  bezbrehé ignorovanie podnetov o porušení zákonov, diskriminácie občanov, použitie 2 roky starého listu vlastníctva je patentom stavebného úradu obce Pata  a  návodom ako  vyjsť v ústrety  jednému občanovi na úkor iných.   Stavebný úrad zámerný a podvodný údaj na stavebnom povolení nazval len  „pisárskou chybou“.

Spoločný stavebný úrad Sereď  konanie Stavebného úradu  obce Pata a jeho predstaviteľa písomne obhajoval  a to až   absurdnými zdôvodneniami. Týmito zdôvodneniami sa aj spoločný stavebný úrad Sereď podieľa   na  legalizácii podvodu a  návodu „Ako porušovať  zákony a Ústavu SR“. 

Pokračovanie v druhej časti – prístup  bývalého Krajského stavebného úradu Trnava

 

Korčok – Vlastenec a Demokrat

30.03.2024

Od Vlastnenca a budúceho možného prezidenta občania Slovenska očakávajú že verejne vyzve: – zástupcov PS, KDH a SAS v Euro parlamente, aby skončili s kydaním na ním milovanú vlasť – Slovensko a s vojnou vedenou proti vlastným občanom. Od Demokrata a budúceho možného prezidenta občania Slovenska očakávajú, že verejne vyzve: – agresívnu [...]

Vymenili Ježiša

25.03.2024

Farizejské KDH vymenilo Ježiša. Kresťansko demokratické hnutie v priebehu krátkeho času zistilo, aký blízky mu je progresivizmus. Preto sa rozhodlo podporiť za prezidenta progresívneho Ivana Korčoka. Tým sa dobrovoľne vzdalo kresťanských princípov a vlastnej kresťanskej integrity. Ústrednú postavu kresťanskej viery Ježiša KDH podlo [...]

Sulík – huspenina v trópoch

29.01.2021

Aj keď sa chvíľku zdalo, že Sulík je jediným reálne uvažujúcim a triezvym hlasom vo vláde, po jeho vyhláseniach typu: SAS s návrhom plošného testovania nesúhlasí, SAS síce s niektorými návrhmi nesúhlasí, ale bude hlasovať za , SAS vládu nepoloží, na Igorove invektívy nebudem reagovať, atď., si musel každý súdny volič o ňom riadne opraviť mienku. [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 124822x
Priemerná čítanosť článkov: 4161x

Autor blogu

Kategórie