Založ si blog

Mráz, ktorý neprichádza z Kremľa

Brutálna vražda dvoch  mladých ľudí je tragédiou celej krajiny. Machiavelistický cynizmus  zneužívania smrti  SAS-kou   a OĽANO-om  na  naplnenie politických ambícií  prináša mráz, na ktorý sme boli roky zvyknutí z Kremľa.  Piatková premiéra  pred úradom vlády  á la   Porošenkov ukrajinský Majdan  ukázala, v čom sú expertami  tím lídri  typu Blahovej,  Nicholsonovej,  Sulíka,  Galka, Rajtára,  a tieňoví ministri Matoviča, Remišovej, Grendela a   Budaja.   Táto prezentácia   budúcej  „elity národa“ Slovenskej republiky  vzbudzuje hrôzu. Kolotoč pekla, sľubovaný predsedom SAS  v pokojnej  krajine začal.   Napĺňanie cynického hesla „účel svätí prostriedky“, bez akejkoľvek úcty a empatie k zavraždeným je na dennom programe. Kto ešte  uverí falošným slzám  a dojatému hlasu  človeka,  ktorý ako minister nechal novinársku  komunitu odpočúvať?  Kde je novinárska obec, že sa voči nemu  aspoň v tejto záležitosti  neohradí?  Veď tu nejde o to či sa zajtra  Sulíkovi  konečne splní sen  stať sa  premiérom, Blahovej  „ministerkou kričania“,  Galkovi “ ministrom odpočúvania“ a Matovičovi „ministrom lynčovania“.  V lynčovaní má kresťan  Matovič dostatočnú prax. Copyright prevzal  od Gottwalda, a heslom, „kto nejde s nami, ide proti nám“  predviedol  ukážky dokonalej politickej a názorovej  plurality na osobe svojho priateľa R. Procházku.  Vydieraním,  „ak  neurobíš  čo chcem ja“ …  a všetci vieme, čo nasledovalo a ako to skončilo.  Verejná poprava,  politická, kariérna a ľudská likvidácia   syna,  manžela a otca  rodiny. Rovnako ako v 50-ych rokoch, ale bez súdu. Tribún novembra Budaj mlčal. Tento hanebný krok  šliapania  po jednej z požiadaviek, za ktoré  on v 89  mrzol  na námestí,  svojmu živiteľovi mlčaním  schválil. Koho chlieb ješ, toho pieseň spievaj. Včera ohýňal chrbát pred ŠTB, dnes pred živiteľom Matovičom.

„Skutok sa nestal“, fráza,  ktorú pozná celé Slovensko a ktorá  privádza SAS  do nepríčetnosti. Žiaľ,  iba v prípade, ak ide o iných. Táto fráza  v súvise s odpočúvaním novinárov je pre Galka už  mantrou.  On je čistý – skutok sa nestal. Rovnako čistý je aj ľutujúci chudák   Bašternák.  Odstúpenie ministra Maďariča hodnotí Galko ako akt morálky a politickej kultúry (v strane a v parlamente zostal – tiež potrebuje živiteľa).  Galko  pojem “ morálka a politická kultúra“  v minulosti nepoznal. Musela mu to predviesť premiérka.  Politickú kultúru a morálku  nepredviedol ani predseda parlamentu Sulík  za  preukázané stretnutia s  človekom vedených v mafiánskych zoznamoch. Chodil k nemu rozoberať   odborné schopnosti vlastnej  premiérky, jej výmenu,  ale aj  menovanie generálneho prokurátora.  Ani ďalší z poslancov SAS, ktorý  naviedol svojho asistenta na kontrolu účtov cudzích osôb,  podliehajúcich bankovému tajomstvu nepreukázal svoje morálne kvality a nevzdal sa mandátu.  Požiadavka  morálky a politickej kultúry  je aktuálna a veľmi silná  iba v prípade iných.   Paradoxne  spolu so   sľubovaným  peklom a   nekremeľským  mrazom,   prišla na svetlo aj  nová informácia, že talianska mafia dostala počas vlády SAS na svoju činnosť  vyplatených  10 mil. €.  Otázka ministra vnútra na poslankyňu, ako to chce vysvetliť,  zostala bez odpovede, ale jej predstavila  sa jej vlastným štýlom v podobe niekoľko minútového  zbesilého  štekania a to   úplne od veci.  Tým predviedla verejne   kvalifikáciu  na výkon ústavnej funkcie.

Dvaja mladí mŕtvi poslúžili  supom.  Nie tým v prírode, ktorý mŕtvolami  zachraňujú  prežitie a  reprodukčný proces,  ale supom v politike, ktorými sa  dvomi mŕtvymi neštítili  týždeň živiť  ambície na ovládnutie krajiny. Hnutiu Sme rodina  slúži  ku cti, že sa nepridalo k tomuto  brutálne nechutnému divadlu boja o moc, ale  civilizovanou formou prejavilo úctu  k vyhasnutým životom.

Aj napriek tým najhorším  osobným skúsenostiam s políciou a prokuratúrou (popísané v blogoch „Zákon ako zdrap papiera“), verím, že mnou zatracované inštitúcie urobia všetko pre objasnenie vraždy dvoch mladých ľudí a že  peklo, ktoré sľúbil rozpútať generálny prokurátor sa bude týkať aj iných občanov a pomôže im  domôcť sa  práva na spravodlivosť.

Korčok – Vlastenec a Demokrat

30.03.2024

Od Vlastnenca a budúceho možného prezidenta občania Slovenska očakávajú že verejne vyzve: – zástupcov PS, KDH a SAS v Euro parlamente, aby skončili s kydaním na ním milovanú vlasť – Slovensko a s vojnou vedenou proti vlastným občanom. Od Demokrata a budúceho možného prezidenta občania Slovenska očakávajú, že verejne vyzve: – agresívnu [...]

Vymenili Ježiša

25.03.2024

Farizejské KDH vymenilo Ježiša. Kresťansko demokratické hnutie v priebehu krátkeho času zistilo, aký blízky mu je progresivizmus. Preto sa rozhodlo podporiť za prezidenta progresívneho Ivana Korčoka. Tým sa dobrovoľne vzdalo kresťanských princípov a vlastnej kresťanskej integrity. Ústrednú postavu kresťanskej viery Ježiša KDH podlo [...]

Sulík – huspenina v trópoch

29.01.2021

Aj keď sa chvíľku zdalo, že Sulík je jediným reálne uvažujúcim a triezvym hlasom vo vláde, po jeho vyhláseniach typu: SAS s návrhom plošného testovania nesúhlasí, SAS síce s niektorými návrhmi nesúhlasí, ale bude hlasovať za , SAS vládu nepoloží, na Igorove invektívy nebudem reagovať, atď., si musel každý súdny volič o ňom riadne opraviť mienku. [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 124743x
Priemerná čítanosť článkov: 4158x

Autor blogu

Kategórie