Založ si blog

Zákon ako zdrap papiera, alebo ako fungujú štátne inštitúcie – časť tretia

 

 

(Vzťahuje sa k predchádzajúcim dvom  blogom)

Trestné oznámenie „ Podozrenie z   podvodu, zneužitia  právomoci verejného činiteľa a diskriminácie občanov na úkor iných“ zaslané na Generálnu prokuratúru (GP) skončilo na  príslušnej Okresnej prokuratúre Galanta (OP GA).   OP GA  „sušila“ prípad  viac ako jeden  a pol roka a až na otázku podnet podávajúcej strany –  v akom štádiu je predmetné Trestné oznámenie,  zareagovala jej obvyklým, šikanujúcim  spôsobom. Dôvody prístupu OP GA sú na zamyslenie.

Dňa 12.07.2016  OP GA postúpila  Trestné oznámenie  na Okresné  riaditeľstvo policajného zboru v Galante  (OR PZ GA).  Všetky relevantné doklady boli súčasťou podaného trestného oznámenia s detailným popisom udalostí. Vyšetrujúca si v deň vypočutia podnet podávajúceho občana  prevzala opäť dôležité doklady,  hoci boli prílohou trestného oznámenia.   Už z názvu Trestného oznámenia: Podozrenie z   podvodu, zneužitia  právomoci verejného činiteľa a diskriminácie občanov na úkor iných je  zrejmé, o čo v trestnom oznámení ide. Polícia ale  „neporozumela“ ( domnienka zámerne),  pretože  vyšetrovala – súlad stavby s dokumentáciou, o čom  nie je  v trestnom oznámení ani len zmienka!!! Súlad stavby s dokumentáciou  bol a musel byť, aby mohli aktéri  zrealizovať podvod.  Čo nebolo, bol  nesúlad  stavby so  zákonným dokumentom, stavebným povolením.  Iba   cielene miereným,  zavádzajúcim  a podvodným údajom v stavebnom povolení je možné spáchať  podvod.  Polícia nekládla vypočúvaným/páchateľom skutkov,  extarostovi obce Pata M.Č.  a referentke stavebného úradu K.Š. otázky charakteru   vzťahujúceho  sa priamo k predmetu trestného oznámenia a to:

Z akého dôvodu  boli pôvodne nezákonné vzdialenosti (1,2 m a 0,8 m) zrazu zákonnými?  Prečo stavebný úrad (SÚ) nereagoval   na opakované podnety  občana o porušení zákona (spolu 5!!!)?  Prečo  SÚ „vykopol“ dotknutého suseda pri vzdialenosti 0,8 m ako účastníka stavebného konania? Prečo SÚ povolil stavbu, ktorá v rozpore s Ústavou SR zasahuje do vlastníckych práv občana?  Ktorý zákon umožňuje  SÚ  zásahovať do vlastníckych  práv občanov  bez ich vedomia a  súhlasu? Prečo  SÚ akceptoval neplatný, 2 roky starý list vlastníctva (medzitým došlo k zmene vlastníkov)? Ktorý zákon dáva  SÚ  oprávnenie  diskriminovať  dvoch dotknutých susedov?  ( jedného podvodným údajom a ignorovaním jeho podnetov o porušení zákona a druhého „vykopnutím“ zo stavebného konania).  Tieto otázky by  položil aj  laik z ulice, ale  polícia ich nekládla – podozrenie, že zámerne.  Policajné  Uznesenie  v inej veci  ako je trestné oznámenie je zdrapom papiera.  Políciou poskytnutý termín odvolania 3 dni!!!- to je u polície v okrese Galanta bežná lehota.  Za slogan  „Pomáhať a chrániť“ hovorí výsledok  Uznesenia  a  je   tým najelementárnejším dôkazom, kam  pomoc a ochrana  OR PZ GA  smerovala. Pojem „poškodený“  OR PZ Galanta vo svojej výbave,  a to nielen v tomto prípade nemá.  Pripomeniem iný prípad (zainteresované rovnaké osoby) –  zbúranie nehnuteľného majetku bez súhlasu vlastníka v priebehu 5-ich dní za asistencie polície (5x privolaná na miesto činu). Uznesenie polície v rovine priestupku je cielenou policajnou obhajobou páchateľa s výsledkom : „  ide o nepatrnú škodu“. Ústavná ochrana vlastníckych práv pre políciu už opakovaným zdrapom papiera.

Odkaz:

Vyvolení, podvádzajte, ignorujte  zákony, diskriminujte občanov, zasahujte do súkromného vlastníctva, konajte v prospech svoj a iných  – na semafore  polície okresu Galanta  máte zelenú.

Pokračovanie v štvrtej časti – Prístup Okresnej prokuratúry Galanta

Korčok – Vlastenec a Demokrat

30.03.2024

Od Vlastnenca a budúceho možného prezidenta občania Slovenska očakávajú že verejne vyzve: – zástupcov PS, KDH a SAS v Euro parlamente, aby skončili s kydaním na ním milovanú vlasť – Slovensko a s vojnou vedenou proti vlastným občanom. Od Demokrata a budúceho možného prezidenta občania Slovenska očakávajú, že verejne vyzve: – agresívnu [...]

Vymenili Ježiša

25.03.2024

Farizejské KDH vymenilo Ježiša. Kresťansko demokratické hnutie v priebehu krátkeho času zistilo, aký blízky mu je progresivizmus. Preto sa rozhodlo podporiť za prezidenta progresívneho Ivana Korčoka. Tým sa dobrovoľne vzdalo kresťanských princípov a vlastnej kresťanskej integrity. Ústrednú postavu kresťanskej viery Ježiša KDH podlo [...]

Sulík – huspenina v trópoch

29.01.2021

Aj keď sa chvíľku zdalo, že Sulík je jediným reálne uvažujúcim a triezvym hlasom vo vláde, po jeho vyhláseniach typu: SAS s návrhom plošného testovania nesúhlasí, SAS síce s niektorými návrhmi nesúhlasí, ale bude hlasovať za , SAS vládu nepoloží, na Igorove invektívy nebudem reagovať, atď., si musel každý súdny volič o ňom riadne opraviť mienku. [...]

Ruská polícia, poriadková polícia, Petrohrad,

Militanti zaútočili na policajtov v Rusku, hlásia sedem mŕtvych. Útočili aj pred týždňom

29.04.2024 11:20

Ozbrojenci severne od mesta Karačajevsk začali proti dopravným policajtom paľbu z automatických zbraní a hodili na nich výbušné zariadenia.

ide o pravdu, dzurinda

Dzurinda: Nie je najmenší dôvod zvažovať alternatívu k EÚ

29.04.2024 11:15

Expremiér pred 20 rokmi doviedol Slovensko do Európskej únie.

hamburg, kalifát, demonštrácia, protest, islam, moslim

Islamisti v Hamburgu žiadali kalifát, nemeckých politikov to pobúrilo

29.04.2024 10:15

"Chcú zrušiť demokraciu a náboženský štát z doby kamennej označujú za riešenie," napísal denník Bild.

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 124749x
Priemerná čítanosť článkov: 4158x

Autor blogu

Kategórie