Založ si blog

Zákon ako zdrap papiera, alebo ako fungujú štátne inštitúcie – časť prvá

(Príbeh  na pokračovanie )

 

Manuál  Stavebného úradu  ako porušovať stavebný zákon  a Ústavu SR:

Stavebný úrad obce  Pata na čele s bývalým starostom M.Č.  vyhovel zámeru stavebníka a  zo stavebného zákona a  Ústavy SR si urobil zdrap papiera.

Stavebník chcel na cca 20 m širokom pozemku stavať rodinný dom,  vzdialený od susedných pozemkov 0,8 m a 1,2 m.  Prvé územné konanie stavebný úrad  oprávnene prerušil z dôvodu, že umiestnenie stavby bolo   v rozpore so zákonom. Nové  územné konanie spojené so stavebným  podľa toho istého úradu  a  pri rovnakých vzdialenostiach (0,8 m a 1,2 m)  už  „zázračne“ v súlade so zákonom bolo!!!  Rafinovaným a protizákonne zvoleným  postupom   v zhode so stavebníkom  sa stavebný úrad neštítil pri   prvom  dotknutom susedovi (1,2 m vzdialenosť) ani  podvodu. Vychádzal z možného predpokladu, že sused by sa voči 1,2 m vzdialenosti  odvolal a odvolanie by stavbu rodinného domu minimálne prerušilo alebo úplne zastavilo. Takýto priebeh by zabránil  stavebnému úradu vyjsť stavebníkovi v ústrety jeho zámeru.  Vzdialenosti  od susediacich pozemkov 0,8 m a 1,2 m bez súhlasu vlastníkov nehnuteľností  boli  bezdôvodné  a  aj v rozpore so zákonom. Rafinovaný nápad ako zabrániť odvolaniu suseda bol na svete – na  zákonnom dokumente, akým  stavebné  povolenie je, miesto skutočnej 1,2 m  vzdialenosti,  uviesť mätúcu podvodnú 2,0 m vzdialenosť.   Pri druhom susedovi  so vzdialenosťou 0,8 m uplatnil  stavebný úrad formu diskriminácie a doslova ho ako  účastníka zo  stavebného konania „vykopol“, hoci rodinný dom zasahuje do  jeho vlastníckych, Ústavou SR chránených práv.  Teda jeden účastník dostal v stavebnom povolení na vedomie podvodný a zavádzajúci 2,0 metrový údaj, ktorým mu stavebný úrad  naviac odoprel zákonnú možnosť odvolania  a druhý „vykopnutý sused sa o povolení stavby, s ktorou v prvom územnom konaní nesúhlasil dozvedel  o jej povolení až pri jej realizácii. Už z dokumentácie, ale aj samotnej 0,80 m vzdialenosti bol  zrejmý zásah   do jeho  vlastníckych práv!!!  Podľa zákona „mal byť dotknutou osobou“, podľa stavebného úradu ňou byť NEMAL!!!. Stavebný úrad, zastúpený kompetentným starostom (32 rokov vo funkcii) rozhodnutie a zámer vyjsť stavebníkovi v ústrety na úkor iných občanov  povýšil nielen nad stavebný zákon ale aj nad Ústavu SR.  Ak uvedie  lekár  v chorobopise zlé číslo diagnózy a podľa nej lieči, nesie zato aj trestnoprávnu zodpovednosť. Ak Stavebný úrad, zastúpený starostom  v zákonnom dokumente ZÁMERNE  ( zámer potvrdzujú dostupné dokumenty) podvedie  a diskriminuje občanov,  podľa  či už správneho orgánu  KSÚ Trnava ( konečne bývalého a zbytočného), Spoločného stavebného úradu Sereď,  Okresného riaditeľstva policajného zboru Galanta a Okresnej prokuratúry Galanta koná v  súlade so zákonom ( zámer potvrdzujú dostupné dokumenty).

Na ignorovaní 4 opakovaných  podnetov  občana na porušenie zákona je vidieť bezbrehé a arogantné správanie  predstaviteľa stavebného úradu. Odignoroval  aj  žiadosť v zmysle zák.211/2000 Z.z. a zareagoval až  odvolanie a to  po viac ako  piatich  mesiacoch!!! od  podania prvého podnetu na porušenie zákona. Cieľ a zámer   Stavebného úradu obce Pata  boli naplnené –  kompletne zastrešená stavba stála. Takéto cielené  zneužitie právomoci,  bezbrehé ignorovanie podnetov o porušení zákonov, diskriminácie občanov, použitie 2 roky starého listu vlastníctva je patentom stavebného úradu obce Pata  a  návodom ako  vyjsť v ústrety  jednému občanovi na úkor iných.   Stavebný úrad zámerný a podvodný údaj na stavebnom povolení nazval len  „pisárskou chybou“.

Spoločný stavebný úrad Sereď  konanie Stavebného úradu  obce Pata a jeho predstaviteľa písomne obhajoval  a to až   absurdnými zdôvodneniami. Týmito zdôvodneniami sa aj spoločný stavebný úrad Sereď podieľa   na  legalizácii podvodu a  návodu „Ako porušovať  zákony a Ústavu SR“. 

Pokračovanie v druhej časti – prístup  bývalého Krajského stavebného úradu Trnava

 

Korčok – Vlastenec a Demokrat

30.03.2024

Od Vlastnenca a budúceho možného prezidenta občania Slovenska očakávajú že verejne vyzve: – zástupcov PS, KDH a SAS v Euro parlamente, aby skončili s kydaním na ním milovanú vlasť – Slovensko a s vojnou vedenou proti vlastným občanom. Od Demokrata a budúceho možného prezidenta občania Slovenska očakávajú, že verejne vyzve: – agresívnu [...]

Vymenili Ježiša

25.03.2024

Farizejské KDH vymenilo Ježiša. Kresťansko demokratické hnutie v priebehu krátkeho času zistilo, aký blízky mu je progresivizmus. Preto sa rozhodlo podporiť za prezidenta progresívneho Ivana Korčoka. Tým sa dobrovoľne vzdalo kresťanských princípov a vlastnej kresťanskej integrity. Ústrednú postavu kresťanskej viery Ježiša KDH podlo [...]

Sulík – huspenina v trópoch

29.01.2021

Aj keď sa chvíľku zdalo, že Sulík je jediným reálne uvažujúcim a triezvym hlasom vo vláde, po jeho vyhláseniach typu: SAS s návrhom plošného testovania nesúhlasí, SAS síce s niektorými návrhmi nesúhlasí, ale bude hlasovať za , SAS vládu nepoloží, na Igorove invektívy nebudem reagovať, atď., si musel každý súdny volič o ňom riadne opraviť mienku. [...]

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Mikuláš Černák, súd

Zatiaľ nie, odkázal Černák. Na súde nastal zvrat, rozhodovať o jeho prepustení sa bude o týždeň, boss bossov prehovorí

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:52

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 124678x
Priemerná čítanosť článkov: 4156x

Autor blogu

Kategórie