Politická telenovela na ulici

17. marca 2018, sk68, Nezaradené

Miesto argentínskej  telenovely v televízii, začala na ulici  slovenská, politická. Počet dielov neznámy. Po vzore  „Zachráňme  Markízu“ v roku 1988, kedy  tisícové davy médiami a politikmi  zmanipulovaných štatistov uverilo, že im ju chce Mečiar ukradnúť, aj dnes  sa neúspešní politici snažia tým najmorbídnejším spôsobom  burcovať masy  za svoje záujmy a ciele. Aká veľká je ich  túžba po moci, keď pre nich nie je posvätná ani smrť. Tí súčasní a najmorálnejší,  stojaci na barikádach a burcujúci masy do ulíc, pripomínajú skôr  časy víťazného  februára 1948. Tak ako nebolo treba zachraňovať Markízu  (bili sa o ňu dvaja gauneri), tak  záchranu nepotrebuje ani Slovensko.  Slovensko je slušné, aspoň väčšina z jeho 5,5 mil. obytateľov . Neslušní sú politici. Slovensko  nemôže byť korisťou pre supov. Slovensko potrebuje  očistu. Organizátori protestov „Zachráňme Markízu“  dnes  plačú  niekde na periférii politiky, bez vplyvu a uznania. Čo zostane po týchto  zakomplexovaných politikoch okrem  zbesilého kriku,  obviňovania zo zla iných, vyvolávania nepokojov a burcovania m požiadaviek nových volieb?

Vďaka  Mečiarovi máme vlasť, vďaka Dzurindovi  sme súčasťou Európy a vďaka Ficovi žijeme v pokojnej, bezpečnej a úspešnej krajine.  Posledné dva týždne šírili  rôznymi výmyslami, podporovanými  médiami  tú najnegatívnejšiu reklamu Slovenska.

V roku 1968 si bezradný Vasiľ  Biľak pozval na pomoc oslobodzovaciu armádu. Vďaka Bohu, bezradný a zúrivý  Sulík takúto možnosť nemá. Pozval iba súputníkov z Európskeho parlamentu a kydal.

Záchranu Markízy zastrešoval vtedy mediálny magnát (dnes s náramkom na nohe) a záchranu  „Slušného Slovenska“ zastrešuje  iniciatíva študentov, ktorej  neprekáža, že:

„Slušné Slovensko“  nemôžu reprezentovať ani politici ako:

Ako je možné, že iniciatíva za  „Slušné Slovensko“  preferuje  týchto politikov ako víziu slušnosti, morálky a charakteru a zvoláva masy, počtom ktorých podporuje naplnenie ich túžby po moci.  Ak sú Fico a Kaliňák po uši v bahne a odstúpili,  rovnakom  bahne sú aj oni a mali by odstúpiť. Len ťažko uveriť  iniciatíve „Slušné Slovensko“, ktorá  salámovou metódou  predstiera požiadavky skompromitovaných politikov, že  jej ide o očistu Slovenska.  V „slušnom Nemecku“ prezident Christan Wulff odstúpil za aféry z čias pred výkonom svojej funkcie. Neboli nimi daňové podvody, pochybné nehnuteľnosti  a ani  prelietané  milióny. Tieto prehrešky slovenskej  hlavy štátu  sú  pre iniciatívu a médiá  cnosťou a hlava štátu morálnou autoritou.   V parlamentnej demokracii nedáva  Ústava SR ulici a ani médiám  právo  odvolávať a menovať ministrov, či  predsedov vlády a už  vôbec nie kedykoľvek, ak  sa niektorým  z „našich ľudí“  zachce  stať ministrom,  alebo predsedom vlády. Pokiaľ iniciatíva  „Slušné Slovensko“ bude  žiadať plnenie túžob  a želaní  týchto politikov, tak nik z nezanedbateľnej vyše 4 miliónovej  väčšiny – zbytok slušných Slovákov  neuverí, že jej  snaha  nie je nikým riadená a je úprimná.

Vyvolávanie emócií, strachu,  lynčovanie nevinných,  podnecovanie nepokojov, vyzývanie k nerešpektovaniu  Ústavy  a zákonov SR , oslava  smrti ako míľnika na výťah k moci, vyhrážanie smrťou politikovi, obviňovanie bez súdov – ak  toto zastrešuje iniciatíva  „Slušné Slovensko“,   tak  vízia  SLOVENSKO  je odsúdené na zánik.