Mráz, ktorý neprichádza z Kremľa

4. marca 2018, sk68, Nezaradené

Brutálna vražda dvoch  mladých ľudí je tragédiou celej krajiny. Machiavelistický cynizmus  zneužívania smrti  SAS-kou   a OĽANO-om  na  naplnenie politických ambícií  prináša mráz, na ktorý sme boli roky zvyknutí z Kremľa.  Piatková premiéra  pred úradom vlády  á la   Porošenkov ukrajinský Majdan  ukázala, v čom sú expertami  tím lídri  typu Blahovej,  Nicholsonovej,  Sulíka,  Galka, Rajtára,  a tieňoví ministri Matoviča, Remišovej, Grendela a   Budaja.   Táto prezentácia   budúcej  „elity národa“ Slovenskej republiky  vzbudzuje hrôzu. Kolotoč pekla, sľubovaný predsedom SAS  v pokojnej  krajine začal.   Napĺňanie cynického hesla „účel svätí prostriedky“, bez akejkoľvek úcty a empatie k zavraždeným je na dennom programe. Kto ešte  uverí falošným slzám  a dojatému hlasu  človeka,  ktorý ako minister nechal novinársku  komunitu odpočúvať?  Kde je novinárska obec, že sa voči nemu  aspoň v tejto záležitosti  neohradí?  Veď tu nejde o to či sa zajtra  Sulíkovi  konečne splní sen  stať sa  premiérom, Blahovej  „ministerkou kričania“,  Galkovi “ ministrom odpočúvania“ a Matovičovi „ministrom lynčovania“.  V lynčovaní má kresťan  Matovič dostatočnú prax. Copyright prevzal  od Gottwalda, a heslom, „kto nejde s nami, ide proti nám“  predviedol  ukážky dokonalej politickej a názorovej  plurality na osobe svojho priateľa R. Procházku.  Vydieraním,  „ak  neurobíš  čo chcem ja“ …  a všetci vieme, čo nasledovalo a ako to skončilo.  Verejná poprava,  politická, kariérna a ľudská likvidácia   syna,  manžela a otca  rodiny. Rovnako ako v 50-ych rokoch, ale bez súdu. Tribún novembra Budaj mlčal. Tento hanebný krok  šliapania  po jednej z požiadaviek, za ktoré  on v 89  mrzol  na námestí,  svojmu živiteľovi mlčaním  schválil. Koho chlieb ješ, toho pieseň spievaj. Včera ohýňal chrbát pred ŠTB, dnes pred živiteľom Matovičom.

„Skutok sa nestal“, fráza,  ktorú pozná celé Slovensko a ktorá  privádza SAS  do nepríčetnosti. Žiaľ,  iba v prípade, ak ide o iných. Táto fráza  v súvise s odpočúvaním novinárov je pre Galka už  mantrou.  On je čistý – skutok sa nestal. Rovnako čistý je aj ľutujúci chudák   Bašternák.  Odstúpenie ministra Maďariča hodnotí Galko ako akt morálky a politickej kultúry (v strane a v parlamente zostal – tiež potrebuje živiteľa).  Galko  pojem “ morálka a politická kultúra“  v minulosti nepoznal. Musela mu to predviesť premiérka.  Politickú kultúru a morálku  nepredviedol ani predseda parlamentu Sulík  za  preukázané stretnutia s  človekom vedených v mafiánskych zoznamoch. Chodil k nemu rozoberať   odborné schopnosti vlastnej  premiérky, jej výmenu,  ale aj  menovanie generálneho prokurátora.  Ani ďalší z poslancov SAS, ktorý  naviedol svojho asistenta na kontrolu účtov cudzích osôb,  podliehajúcich bankovému tajomstvu nepreukázal svoje morálne kvality a nevzdal sa mandátu.  Požiadavka  morálky a politickej kultúry  je aktuálna a veľmi silná  iba v prípade iných.   Paradoxne  spolu so   sľubovaným  peklom a   nekremeľským  mrazom,   prišla na svetlo aj  nová informácia, že talianska mafia dostala počas vlády SAS na svoju činnosť  vyplatených  10 mil. €.  Otázka ministra vnútra na poslankyňu, ako to chce vysvetliť,  zostala bez odpovede, ale jej predstavila  sa jej vlastným štýlom v podobe niekoľko minútového  zbesilého  štekania a to   úplne od veci.  Tým predviedla verejne   kvalifikáciu  na výkon ústavnej funkcie.

Dvaja mladí mŕtvi poslúžili  supom.  Nie tým v prírode, ktorý mŕtvolami  zachraňujú  prežitie a  reprodukčný proces,  ale supom v politike, ktorými sa  dvomi mŕtvymi neštítili  týždeň živiť  ambície na ovládnutie krajiny. Hnutiu Sme rodina  slúži  ku cti, že sa nepridalo k tomuto  brutálne nechutnému divadlu boja o moc, ale  civilizovanou formou prejavilo úctu  k vyhasnutým životom.

Aj napriek tým najhorším  osobným skúsenostiam s políciou a prokuratúrou (popísané v blogoch „Zákon ako zdrap papiera“), verím, že mnou zatracované inštitúcie urobia všetko pre objasnenie vraždy dvoch mladých ľudí a že  peklo, ktoré sľúbil rozpútať generálny prokurátor sa bude týkať aj iných občanov a pomôže im  domôcť sa  práva na spravodlivosť.