Založ si blog

A je to tu! !! Anticharta a Skripaľ

Uplynulo viac ako 40 rokov od zverejnenia  dokumentu Anticharta  (Za nové tvorivé činy v mene socializmu a mieru), ktorá mala byť  reakciu a odsúdením  signatárov Charty 77 (Za  dodržiavanie ľudských a občianskych práv).  Antichartu podpísalo  až  7250 umelcov, hercov, režisérov spisovateľov, spevákov, ktorí  stáli v Národním divadle v rade na podpis  dokumentu, obsah ktorého nepoznali.  Po ich vzore sa pridávali študenti a robotnícka trieda. Prítomným  v divadle  prečítala prehlásenie  herečka Jiřina Švorcová,  zanietená  členka KSČ.

Dnes  Jiřinu  Švorcovú,   zanietenú komunistku  nahradil  A.  Kiska. Vyzýva vládu suverénnej krajiny, ktorej  je prezidentom,  aby okamžite po vzore iných štátov konala a vyhostila tiež „nejakých“ Rusov.  Bývalý aktívny  zväzák, v minulosti  spojený  s KSČ  pupočnou šnúrou,  vyzýva k takémuto kroku  bez toho, že  by mal  akékoľvek poznatky o skutku. Na vinníka ukázala prstom  najprv Británia.   Je to Rusko!!!  Postupne sa pridávajú ďalší.  Lavína sa valí  už  zo všetkých strán.   Gottwaldovo heslo  „kto nejde s nami je proti nám“  prezident SR naplňuje  do bodky. Nátlakom vyzýva vládu konať, lebo iní tak už  urobili.    Vyhostenie ruských štátnych príslušníkov sa stalo pre suverénne? krajiny  pretekmi o tom,  kto skôr, rýchlejšie a v akých počtoch  vykopne  ruských štátnych príslušníkov. Tak,  ako antichartisti nepoznali dokument voči ktorému  zaujímali stanovisko, ani  krajiny EÚ nemajú dôkazy (okrem novičoku), nepoznajú páchateľa a  ani príčinu, ale ukazujú na  vinníka.

Podpisy pod antichartou sú pochopiteľné. Boli pod nátlakom a zo strachu o holé prežitie.  Aký dôvod má prezident SR, aby  vyvíjal  nátlak na vládu  vlastnej suverénnej krajiny? Čo sa stane,  ak svojprávna vláda  nepodľahne nátlaku  nesvojprávnej  hlavy štátu?  So sťažnosťami sa zvyklo chodiť do Moskvy.  Kam namieri prezident?

Anticharta konala v mene  záchrany socializmu a jeho ideí. Koho meno a aké idey chráni prezident SR?  Sotva  novembrom 1989  ťažko vybojovanú slobodu, ktorá dostáva jednu facku za druhou.

Korčok – Vlastenec a Demokrat

30.03.2024

Od Vlastnenca a budúceho možného prezidenta občania Slovenska očakávajú že verejne vyzve: – zástupcov PS, KDH a SAS v Euro parlamente, aby skončili s kydaním na ním milovanú vlasť – Slovensko a s vojnou vedenou proti vlastným občanom. Od Demokrata a budúceho možného prezidenta občania Slovenska očakávajú, že verejne vyzve: – agresívnu [...]

Vymenili Ježiša

25.03.2024

Farizejské KDH vymenilo Ježiša. Kresťansko demokratické hnutie v priebehu krátkeho času zistilo, aký blízky mu je progresivizmus. Preto sa rozhodlo podporiť za prezidenta progresívneho Ivana Korčoka. Tým sa dobrovoľne vzdalo kresťanských princípov a vlastnej kresťanskej integrity. Ústrednú postavu kresťanskej viery Ježiša KDH podlo [...]

Sulík – huspenina v trópoch

29.01.2021

Aj keď sa chvíľku zdalo, že Sulík je jediným reálne uvažujúcim a triezvym hlasom vo vláde, po jeho vyhláseniach typu: SAS s návrhom plošného testovania nesúhlasí, SAS síce s niektorými návrhmi nesúhlasí, ale bude hlasovať za , SAS vládu nepoloží, na Igorove invektívy nebudem reagovať, atď., si musel každý súdny volič o ňom riadne opraviť mienku. [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 124608x
Priemerná čítanosť článkov: 4154x

Autor blogu

Kategórie