Založ si blog

Politická telenovela na ulici

Miesto argentínskej  telenovely v televízii, začala na ulici  slovenská, politická. Počet dielov neznámy. Po vzore  „Zachráňme  Markízu“ v roku 1988, kedy  tisícové davy médiami a politikmi  zmanipulovaných štatistov uverilo, že im ju chce Mečiar ukradnúť, aj dnes  sa neúspešní politici snažia tým najmorbídnejším spôsobom  burcovať masy  za svoje záujmy a ciele. Aká veľká je ich  túžba po moci, keď pre nich nie je posvätná ani smrť. Tí súčasní a najmorálnejší,  stojaci na barikádach a burcujúci masy do ulíc, pripomínajú skôr  časy víťazného  februára 1948. Tak ako nebolo treba zachraňovať Markízu  (bili sa o ňu dvaja gauneri), tak  záchranu nepotrebuje ani Slovensko.  Slovensko je slušné, aspoň väčšina z jeho 5,5 mil. obytateľov . Neslušní sú politici. Slovensko  nemôže byť korisťou pre supov. Slovensko potrebuje  očistu. Organizátori protestov „Zachráňme Markízu“  dnes  plačú  niekde na periférii politiky, bez vplyvu a uznania. Čo zostane po týchto  zakomplexovaných politikoch okrem  zbesilého kriku,  obviňovania zo zla iných, vyvolávania nepokojov a burcovania m požiadaviek nových volieb?

Vďaka  Mečiarovi máme vlasť, vďaka Dzurindovi  sme súčasťou Európy a vďaka Ficovi žijeme v pokojnej, bezpečnej a úspešnej krajine.  Posledné dva týždne šírili  rôznymi výmyslami, podporovanými  médiami  tú najnegatívnejšiu reklamu Slovenska.

V roku 1968 si bezradný Vasiľ  Biľak pozval na pomoc oslobodzovaciu armádu. Vďaka Bohu, bezradný a zúrivý  Sulík takúto možnosť nemá. Pozval iba súputníkov z Európskeho parlamentu a kydal.

Záchranu Markízy zastrešoval vtedy mediálny magnát (dnes s náramkom na nohe) a záchranu  „Slušného Slovenska“ zastrešuje  iniciatíva študentov, ktorej  neprekáža, že:

„Slušné Slovensko“  nemôžu reprezentovať ani politici ako:

  • Daňový podvodník Matovič.  Majiteľ partičky  štyroch statočných  a miliónov eur  zo štátnych prostriedkov za dvojo predchádzajúcich volieb  sedí v demokratickom, riadne zvolenom a funkčnom parlamente a cez  neopodstatnené predčasné voľby  kalkuluje s prísunom ďalších miliónov.
  •  Bývalý predseda parlamentu, najvyšší  ústavný činiteľ konzultujúci  výmenu vlastnej  predsedníčky vlády a voľbu prokurátora s jedným z najviac spochybňovaných mien, evidovaných v mafiánskych zoznamoch. Mafia v blízkosti predsedu parlamentu nie je pre iniciatívu prekážkou.  Ten istý človek, ktorý  ako riaditeľ  štátnej firmy OLO a.s. okradol Slovensko o milióny predajom lukratívnych pozemkov – a to uprednostnením seba samého za bagateľ  a následného predaja  za trhovú cenu  záujemcovi. Prečo nie priamo?
  • Jeho stranícky kolega, ktorý ako minister obrany nechal odpočúvať sekretárku a  kamionistu . Slobodu tlače  si vysvetlil po svojom  a  pre istotu nechal odpočúvať aj novinárov, aby neskôr pri vražde  novinára  bez hanby, s dojatím v hlase ronil potoky sĺz.
  • Človek preslávený obscénnou komunikáciou s maloletou a  evidovaný v mafiánskych zoznamoch, priateľ dnes už mŕtvych mafiánov.
  • Hlava štátu, ktorej  firma bez akejkoľvek štipky súcitu o osudy  tých najúbohejších rodín  nahrabala milióny?   Cez 20 tisíc exekúcií najväčších úbožiakov, ktorým sa siahalo na nehnuteľnosti  za pár korún. Quatro, to je značka. Hlava štátu hovorí tomu zderstvu úspešný príbeh. Táto firma  dodnes pokračuje  v praktikách svojich pôvodných  stvoriteľov- Kiskovcov.   Bez akýchkoľvek zábran poskytuje pôžičky   NESVOPRÁVNYM  (aj tým je na čo siahnuť), s príjmom mierne nad hranicou životného minima.  Quatro,  s praktikami svojich stvoriteľov sa ani  dnes  neštíti  vymáhať pohľadávky  mafiánskymi praktikami  ani  od ich príbuzných. Pokusy o podvody na daniach, na  vratkách  a  dlhých  20 rokov neplatenie dane z pochybne kúpenej nehnuteľnosti  sú  pre iniciatívu  “ Slušné Slovensko“ zrejme tou najlepšou  kvalifikáciou  na výkon ústavnej  funkcie hlavy štátu.

Ako je možné, že iniciatíva za  „Slušné Slovensko“  preferuje  týchto politikov ako víziu slušnosti, morálky a charakteru a zvoláva masy, počtom ktorých podporuje naplnenie ich túžby po moci.  Ak sú Fico a Kaliňák po uši v bahne a odstúpili,  rovnakom  bahne sú aj oni a mali by odstúpiť. Len ťažko uveriť  iniciatíve „Slušné Slovensko“, ktorá  salámovou metódou  predstiera požiadavky skompromitovaných politikov, že  jej ide o očistu Slovenska.  V „slušnom Nemecku“ prezident Christan Wulff odstúpil za aféry z čias pred výkonom svojej funkcie. Neboli nimi daňové podvody, pochybné nehnuteľnosti  a ani  prelietané  milióny. Tieto prehrešky slovenskej  hlavy štátu  sú  pre iniciatívu a médiá  cnosťou a hlava štátu morálnou autoritou.   V parlamentnej demokracii nedáva  Ústava SR ulici a ani médiám  právo  odvolávať a menovať ministrov, či  predsedov vlády a už  vôbec nie kedykoľvek, ak  sa niektorým  z „našich ľudí“  zachce  stať ministrom,  alebo predsedom vlády. Pokiaľ iniciatíva  „Slušné Slovensko“ bude  žiadať plnenie túžob  a želaní  týchto politikov, tak nik z nezanedbateľnej vyše 4 miliónovej  väčšiny – zbytok slušných Slovákov  neuverí, že jej  snaha  nie je nikým riadená a je úprimná.

Vyvolávanie emócií, strachu,  lynčovanie nevinných,  podnecovanie nepokojov, vyzývanie k nerešpektovaniu  Ústavy  a zákonov SR , oslava  smrti ako míľnika na výťah k moci, vyhrážanie smrťou politikovi, obviňovanie bez súdov – ak  toto zastrešuje iniciatíva  „Slušné Slovensko“,   tak  vízia  SLOVENSKO  je odsúdené na zánik.

Korčok – Vlastenec a Demokrat

30.03.2024

Od Vlastnenca a budúceho možného prezidenta občania Slovenska očakávajú že verejne vyzve: – zástupcov PS, KDH a SAS v Euro parlamente, aby skončili s kydaním na ním milovanú vlasť – Slovensko a s vojnou vedenou proti vlastným občanom. Od Demokrata a budúceho možného prezidenta občania Slovenska očakávajú, že verejne vyzve: – agresívnu [...]

Vymenili Ježiša

25.03.2024

Farizejské KDH vymenilo Ježiša. Kresťansko demokratické hnutie v priebehu krátkeho času zistilo, aký blízky mu je progresivizmus. Preto sa rozhodlo podporiť za prezidenta progresívneho Ivana Korčoka. Tým sa dobrovoľne vzdalo kresťanských princípov a vlastnej kresťanskej integrity. Ústrednú postavu kresťanskej viery Ježiša KDH podlo [...]

Sulík – huspenina v trópoch

29.01.2021

Aj keď sa chvíľku zdalo, že Sulík je jediným reálne uvažujúcim a triezvym hlasom vo vláde, po jeho vyhláseniach typu: SAS s návrhom plošného testovania nesúhlasí, SAS síce s niektorými návrhmi nesúhlasí, ale bude hlasovať za , SAS vládu nepoloží, na Igorove invektívy nebudem reagovať, atď., si musel každý súdny volič o ňom riadne opraviť mienku. [...]

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 124680x
Priemerná čítanosť článkov: 4156x

Autor blogu

Kategórie