Založ si blog

Zákon ako zdrap papiera, alebo ako fungujú štátne inštitúcie – časť štvrtá (pokračovanie predchádzajúcich troch blogov

 

(pokračovanie predchádzajúcich troch blogov)

 

Trestné oznámenie  na  prokuratúru z   „ Podozrenia z   podvodu, zneužitia  právomoci verejného činiteľa a diskriminácie občanov na úkor iných“  nebolo podané z dôvodu, aby bol vyšetrovaný  súlad stavby s dokumentáciou ,  ale podstata trestného oznámenia zrejmá už z jeho názvu.  Okresná prokuratúra Galanta (OP GA) ako príslušná prípad zamietla bez možnosti  odvolania!!!

s odcitovaním dôvodu,  čo je podľa § 326, ods. 1 Trestného zákona  trestným činom a čo ním nie je.

Podľa Okresnej prokuratúry  Galanta (OP GA) nešlo  o zneužitie právomoci verejného činiteľa, lebo tam nebol úmysel.  Zneužite právomoci verejného činiteľa je iba vtedy,  ak je preukázaný úmysel.  Toto hovorí v uznesení OP GA, ktorá ani len nezavadila  o excelentný príklad úmyslu  Stavebného úradu obce Pata (SÚ) na základe dôkazov:

Nie je  úmyslom SÚ, zastúpeného exstarostom M.Č. , ak sú vzdialenosti stavby 1,2 m a 0,8 m  totožné so zámerom  stavebníka ( hoci predtým podľa SÚ v rozpore so zákonom)?  Nie je úmyslom  SÚ vyjsť  ústrety zámeru stavebníka na úkor iných občanov?  Nie je cielená ústretovosť k jednému občanovi na úkor iných ich diskrimináciou? Nie je  upretie práva odvolania  uvedením podvodného údaju   v zákonom dokumente  porušením občianskych práv?  Nie je  vedomý zásah do vlastníckych práv chránených Ústavou SR porušením zákona?  Nie je   úmyslom protizákonné  cielené  „vykopnutie“  dotknutého suseda  zo  stavebného konania, na ktoré mal zákonné právo?  Tieto argumenty, vydokladované v trestnom oznámení  sú jednoznačnými dôkazmi   o úmysloch SÚ v zhode so stavebníkom (stavebnom povolení nebola z jeho strany námietka voči podvodnému  2,0 m údaju – vraj pisárska chyba) . V uznesení polície a prokuratúry  nie je ani  zmienka  o podozreniach  uvedených v trestnom  oznámení, ale konštatovanie, že stavba je realizovaná v súlade s dokumentáciou a žiadne práva neboli porušené.

 (Slovenskú stavebnú inšpekciu môžu zrušiť – polícia hravo zvládne aj jej kompetencie).  Vyšetrovať   miesto   Trestného oznámenia z podvodu, zneužitia právomoci,  atď. niečo úplne iné –  súlad stavby a dokumentácie  je dôkazom  dehonestácie   mentálnej výbavy občanov a morálneho úpadku týchto inštitúcií.

Ak hovorí v uznesení  OP GA o dokázateľnosti  úmyslu, tak túto otázku mala položiť  Okresnému  riaditeľstvu policajného zboru Galanta (OR PZ GA) „Aký úmysel malo OR PZ GA, keď nevyšetrovalo vo veci  Trestného oznámenia, ale v inej ?

Nejde  o úmysel  Krajskej prokuratúry  Trnava (KP TT)  keď zásah do vlastníckych práv nepovažuje  za porušenie zákona? Nejde o úmysel KP TT, keď  „vykopnutie“ suseda zo stavebného konania nepovažuje za porušenie zákona? Nejde o úmysel  KP TT, že zákonom stanovené vzdialenosti boli porušené a zhodné so zámerom stavebníka? Nejde o úmysel KP TT, keď jej neprekáža diskriminácia dotknutých občanov? Nejde o úmysel KP TT, ak sa ani len nezmieni o  5-ich SÚ  odignorovaných  podnetoch na porušenie zákona?  Nejde o úmysel KP TT, keď akceptuje  podvodný údaj v stavebnom povolení ( „pisárska chyba“) v intenciách zámeru stavebníka? Nie je úmyslom KP TT, že z dôvodu „pisárskej chyby“ ani len nezavadila o upretie zákonného práva občana  na odvolanie?  Je náhoda, že pod stanoviskom KP TT je podpísaná prokurátorka s  menom  zhodným v minulosti na   OP GA?  V prípade zhodnej totožnosti by uznesenia  OP GA v prospech SÚ obce Pata v niektorých prípadoch  z minulosti neboli  tiež náhodné.

Nenapomáha polícia a prokuratúra  takýmto postupom, prístupom a bagatelizovaním  porušovania zákonov  sama    porušovať Trestný  zákon nadržovaním,   za účelom  umožniť  podozrivému, aby unikol trestnému stíhaniu?

Uznesenia a stanoviská  OR PZ GA , OP GA a KP TT sú takto oficiálny  Manuál na porušovanie zákonov a k dispozícii všetkým, ktorí chcú zákony porušovať.

Na dokreslenie obrazu OP GA – v inom prípade, ( týkajúcom  sa toho istého  stavebníka) OP GA  zmenila uznesenie v priebehu 6-ich týždňov z dôvodného na nedôvodné – ako inak v prospech stavebníka a to bez akýchkoľvek nových skutočností (v priebehu 5-ich dní zlikvidoval pred očami polície!!! nehnuteľný majetok bez súhlasu vlastníka) – postup polície bol v súlade so zákonom.

Korčok – Vlastenec a Demokrat

30.03.2024

Od Vlastnenca a budúceho možného prezidenta občania Slovenska očakávajú že verejne vyzve: – zástupcov PS, KDH a SAS v Euro parlamente, aby skončili s kydaním na ním milovanú vlasť – Slovensko a s vojnou vedenou proti vlastným občanom. Od Demokrata a budúceho možného prezidenta občania Slovenska očakávajú, že verejne vyzve: – agresívnu [...]

Vymenili Ježiša

25.03.2024

Farizejské KDH vymenilo Ježiša. Kresťansko demokratické hnutie v priebehu krátkeho času zistilo, aký blízky mu je progresivizmus. Preto sa rozhodlo podporiť za prezidenta progresívneho Ivana Korčoka. Tým sa dobrovoľne vzdalo kresťanských princípov a vlastnej kresťanskej integrity. Ústrednú postavu kresťanskej viery Ježiša KDH podlo [...]

Sulík – huspenina v trópoch

29.01.2021

Aj keď sa chvíľku zdalo, že Sulík je jediným reálne uvažujúcim a triezvym hlasom vo vláde, po jeho vyhláseniach typu: SAS s návrhom plošného testovania nesúhlasí, SAS síce s niektorými návrhmi nesúhlasí, ale bude hlasovať za , SAS vládu nepoloží, na Igorove invektívy nebudem reagovať, atď., si musel každý súdny volič o ňom riadne opraviť mienku. [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 124614x
Priemerná čítanosť článkov: 4154x

Autor blogu

Kategórie