Založ si blog

Zákon ako zdrap papiera, alebo ako fungujú štátne inštitúcie – časť tretia

 

 

(Vzťahuje sa k predchádzajúcim dvom  blogom)

Trestné oznámenie „ Podozrenie z   podvodu, zneužitia  právomoci verejného činiteľa a diskriminácie občanov na úkor iných“ zaslané na Generálnu prokuratúru (GP) skončilo na  príslušnej Okresnej prokuratúre Galanta (OP GA).   OP GA  „sušila“ prípad  viac ako jeden  a pol roka a až na otázku podnet podávajúcej strany –  v akom štádiu je predmetné Trestné oznámenie,  zareagovala jej obvyklým, šikanujúcim  spôsobom. Dôvody prístupu OP GA sú na zamyslenie.

Dňa 12.07.2016  OP GA postúpila  Trestné oznámenie  na Okresné  riaditeľstvo policajného zboru v Galante  (OR PZ GA).  Všetky relevantné doklady boli súčasťou podaného trestného oznámenia s detailným popisom udalostí. Vyšetrujúca si v deň vypočutia podnet podávajúceho občana  prevzala opäť dôležité doklady,  hoci boli prílohou trestného oznámenia.   Už z názvu Trestného oznámenia: Podozrenie z   podvodu, zneužitia  právomoci verejného činiteľa a diskriminácie občanov na úkor iných je  zrejmé, o čo v trestnom oznámení ide. Polícia ale  „neporozumela“ ( domnienka zámerne),  pretože  vyšetrovala – súlad stavby s dokumentáciou, o čom  nie je  v trestnom oznámení ani len zmienka!!! Súlad stavby s dokumentáciou  bol a musel byť, aby mohli aktéri  zrealizovať podvod.  Čo nebolo, bol  nesúlad  stavby so  zákonným dokumentom, stavebným povolením.  Iba   cielene miereným,  zavádzajúcim  a podvodným údajom v stavebnom povolení je možné spáchať  podvod.  Polícia nekládla vypočúvaným/páchateľom skutkov,  extarostovi obce Pata M.Č.  a referentke stavebného úradu K.Š. otázky charakteru   vzťahujúceho  sa priamo k predmetu trestného oznámenia a to:

Z akého dôvodu  boli pôvodne nezákonné vzdialenosti (1,2 m a 0,8 m) zrazu zákonnými?  Prečo stavebný úrad (SÚ) nereagoval   na opakované podnety  občana o porušení zákona (spolu 5!!!)?  Prečo  SÚ „vykopol“ dotknutého suseda pri vzdialenosti 0,8 m ako účastníka stavebného konania? Prečo SÚ povolil stavbu, ktorá v rozpore s Ústavou SR zasahuje do vlastníckych práv občana?  Ktorý zákon umožňuje  SÚ  zásahovať do vlastníckych  práv občanov  bez ich vedomia a  súhlasu? Prečo  SÚ akceptoval neplatný, 2 roky starý list vlastníctva (medzitým došlo k zmene vlastníkov)? Ktorý zákon dáva  SÚ  oprávnenie  diskriminovať  dvoch dotknutých susedov?  ( jedného podvodným údajom a ignorovaním jeho podnetov o porušení zákona a druhého „vykopnutím“ zo stavebného konania).  Tieto otázky by  položil aj  laik z ulice, ale  polícia ich nekládla – podozrenie, že zámerne.  Policajné  Uznesenie  v inej veci  ako je trestné oznámenie je zdrapom papiera.  Políciou poskytnutý termín odvolania 3 dni!!!- to je u polície v okrese Galanta bežná lehota.  Za slogan  „Pomáhať a chrániť“ hovorí výsledok  Uznesenia  a  je   tým najelementárnejším dôkazom, kam  pomoc a ochrana  OR PZ GA  smerovala. Pojem „poškodený“  OR PZ Galanta vo svojej výbave,  a to nielen v tomto prípade nemá.  Pripomeniem iný prípad (zainteresované rovnaké osoby) –  zbúranie nehnuteľného majetku bez súhlasu vlastníka v priebehu 5-ich dní za asistencie polície (5x privolaná na miesto činu). Uznesenie polície v rovine priestupku je cielenou policajnou obhajobou páchateľa s výsledkom : „  ide o nepatrnú škodu“. Ústavná ochrana vlastníckych práv pre políciu už opakovaným zdrapom papiera.

Odkaz:

Vyvolení, podvádzajte, ignorujte  zákony, diskriminujte občanov, zasahujte do súkromného vlastníctva, konajte v prospech svoj a iných  – na semafore  polície okresu Galanta  máte zelenú.

Pokračovanie v štvrtej časti – Prístup Okresnej prokuratúry Galanta

Vymenili Ježiša

25.03.2024

Farizejské KDH vymenilo Ježiša. Kresťansko demokratické hnutie v priebehu krátkeho času zistilo, aký blízky mu je progresivizmus. Preto sa rozhodlo podporiť za prezidenta progresívneho Ivana Korčoka. Tým sa dobrovoľne vzdalo kresťanských princípov a vlastnej kresťanskej integrity. Ústrednú postavu kresťanskej viery Ježiša KDH podlo [...]

Sulík – huspenina v trópoch

29.01.2021

Aj keď sa chvíľku zdalo, že Sulík je jediným reálne uvažujúcim a triezvym hlasom vo vláde, po jeho vyhláseniach typu: SAS s návrhom plošného testovania nesúhlasí, SAS síce s niektorými návrhmi nesúhlasí, ale bude hlasovať za , SAS vládu nepoloží, na Igorove invektívy nebudem reagovať, atď., si musel každý súdny volič o ňom riadne opraviť mienku. [...]

Matovičov nový nápad

30.10.2020

Predstavte si, že tak, ako sa z noci na ráno zrodil v Matovičovej hlave nápad testovania, zrodí sa v nej ďalší, ešte veľkolepejší. Ráno, keď už sa sám so sebou nahlas poradil, si strapatý a bosý pred zrkadlom zývne a ako blesk mu skrsne v hlave nový nápad ako vyhrať najbližšie parlamentné voľby. Presvedčený o svojej veľkosti a dokonalosti [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo najmenej 22 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 121155x
Priemerná čítanosť článkov: 4178x

Autor blogu

Kategórie