Založ si blog

Zákon ako zdrap papiera, alebo ako fungujú štátne inštitúcie – časť druhá

 

Krajský stavebný úrad Trnava (dnes už bývalý) v mimo odvolacom konaní,  týkajúcom sa stavby rodinného domu (popis v prvej časti blogu) posúdil stavbu a konanie stavebného úradu obce Pata  ako súlad so zákonom a odvolanie občana  bolo pri nasledovných porušeniach zákona vyhodnotené nedôvodné:
– vzdialenosti stavby od susediacich pozemkov boli  v rozpore so stavebným zákonom (1,2m a 0,8 m), uvedenie  podvodného údaju v stavebnom povolení (2,0 m), čím  uprel dotknutému susedovi zákonnú možnosť odvolania v riadnom stavebnom konaní,   doloženie  2 roky starého  listu vlastníctva (došlo aj k zmene vlastníkov), zneužití právomoci verejného činiteľa pri ignorovaní opakovaných podnetov na porušenie zákona, zásahu do vlastníckych práv druhého dotknutého suseda a jeho nenáležité a nedôvodné “vykopnutie“ so stavebného konania pri vzdialenosti 0,8 m od hranice jeho pozemku, diskriminácia dotknutých občanov na úkor ústretovosti k inému občanovi a pod. Tieto porušenia  boli pre správny orgán nepodstatné. Správny orgán – Krajský stavebný úrad Trnava mal ako správny orgán konať a iniciatívne  postúpiť podnet prokuratúre. Ale nie, KSÚ TT vyhodnotil postup Stavebného úradu obce Pata ako súlad so zákonom.  Nie zákony, ale  rozhodujúca v správnom konaní je svojvôľa štátnych úradníkov.  Ústava SR, alebo zákon sú len zdrapmi papiera. Bez mihnutia oka kryjú podvody, machinácie, zneužívanie právomocí a občania, ktorí spoliehajú na ich dôslednosť pri rešpektovaní zákonov, kompetentnosť a hlavne morálku sú ich zásluhou diskriminovaní a občanmi druhej kategórie.

Pokračovanie v tretej časti – prístup Okresného riaditeľstva PZ Galanta.

Korčok – Vlastenec a Demokrat

30.03.2024

Od Vlastnenca a budúceho možného prezidenta občania Slovenska očakávajú že verejne vyzve: – zástupcov PS, KDH a SAS v Euro parlamente, aby skončili s kydaním na ním milovanú vlasť – Slovensko a s vojnou vedenou proti vlastným občanom. Od Demokrata a budúceho možného prezidenta občania Slovenska očakávajú, že verejne vyzve: – agresívnu [...]

Vymenili Ježiša

25.03.2024

Farizejské KDH vymenilo Ježiša. Kresťansko demokratické hnutie v priebehu krátkeho času zistilo, aký blízky mu je progresivizmus. Preto sa rozhodlo podporiť za prezidenta progresívneho Ivana Korčoka. Tým sa dobrovoľne vzdalo kresťanských princípov a vlastnej kresťanskej integrity. Ústrednú postavu kresťanskej viery Ježiša KDH podlo [...]

Sulík – huspenina v trópoch

29.01.2021

Aj keď sa chvíľku zdalo, že Sulík je jediným reálne uvažujúcim a triezvym hlasom vo vláde, po jeho vyhláseniach typu: SAS s návrhom plošného testovania nesúhlasí, SAS síce s niektorými návrhmi nesúhlasí, ale bude hlasovať za , SAS vládu nepoloží, na Igorove invektívy nebudem reagovať, atď., si musel každý súdny volič o ňom riadne opraviť mienku. [...]

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 124612x
Priemerná čítanosť článkov: 4154x

Autor blogu

Kategórie